1.  החוקרים סבורים שמקורה של החלבה בחצי האי ערב במאה השביעית, אלא שאז היה מדובר בעיסת תמרים מומתקת עם חלב.
  2. מספרים שהסולטן הטורקי סולימן הגדול ,שחי במאה ה-15 בנה בארמונו מטבחים מיוחדים להכנת חלבה.
  3. המילה חלבה הגיעה לעברית וללשונות רבות אחרות מן הערבית, ופירושה “ממתק” שמה המלא של החלבה בערבית הוא חַלַאוַה טַחִינִיַּה – حَلاوَة طَحِينِيَّة, כלומר ‘ממתק טחינה’.
  4. שורש ה-Saponaria Officinalis, המכונה גם “שורש החלבה”, שמקורו בטורקיה ובאיראן, מאפשר להקציף את החלבה בתהליך הכנתה. הקצפה יוצרת את סיבי הסוכר העדינים, שנותנים לחלבה את מרקמה המיוחד.
  5. בעיראק מכינים את החלבה לא משומשום , אלא מקמח חיטה, ביוון מכינים אותה מגבינת עיזים, באיזור העיר שיראז באיראן נהוג להכין חלבה מאורז מבושל ואילו בערב הסעודית מכינים אותה מקמח תירס, חמאה, סוכר, הל וזעפרן.
  6. בזנזיבר מכינים חלבה מחלב קוקוס וקמח אורז, שנמכרת רק בקרנבלים.
  7. ממש כפי שנוהגים עם גבינות צרפתיות משובחות, מומלץ להוציא מהמקרר את חתיכת החלבה המיועדת לאכילה ולהניח לה להגיע לטמפרטורת החדר.
  8. חלבה מומלצת מאוד לילדים, נשים בהריון ולנשים מניקות.
  9. שומשום, שהוא הרכיב העיקרי ממנו עשויה החלבה, מכיל סידן וברזל, החיוניים לבריאות השלד ויצור כדוריות דם אדומות.
  10. טחינת החלבה עשירה בשומנים טובים – המכילים חומצות שומן בלתי רוויות. צריכה של חומצות שומן בלתי רוויות מסייעת לאיזון רמת הכולסטרול בדם.